uddelte måltider

Vil du også blive samarbejdspartner med fødevareBanken?

Samarbejdspartnere

KraftSocial- og integrationsministeriet A FrostnemligincoMetroLauritzenFrugt.dkBonduelleRoskilde FestivalKelloggs

FRA MADSPILD TIL MÅLTID.

Har du lyst til at gøre en forskel for folk, der lever med madfattigdom? Og har du lyst til at hjælpe os med at reducere den danske fødevareindustris store mængde madspild? Du kan gøre en forskel ved at støtte fødevareBanken. For bare 200 kr. kan vi sætte 46 måltider mad på bordet for udsatte borgere. Donationen er fradragsberettiget!

 

 

DONER 200 KR. HER  

 

Tak for din støtte!

Google+

doner eller modtag fødevare

Seneste Nyheder

09. Feb 2016

Fra spild af pebernødder til ’julen varer lige til påske-kage’

Fra spild af pebernødder til ’julen varer lige til påske-kage’

 

Hver dag leverer vi 1,8 tons mad ud. Vi får ofte mange store partier af én bestemt vare. Specielt mange julevarer efter jul, når der ikke længere er efterspørgsel på dem. Det er fx pebernødder.

 

Når der er rigtig meget af én varetype, skal man være kreativ, for de fleste kan nok nikke genkendende til, at pebernødder i deres oprindelige form hver dag i flere uger bliver lidt tørt og trættende. Så på Kirkens Korshærs varmestue Hotel Jens, som vi leverer mad til, har de fundet på en anden god løsning: Pebernødderne bliver til kage. En meget velsmagende kage, som vi her deler opskriften til:

 

Julen varer lige til påske-kage

 

Foto: Kirkens Korshærs Varmestue

 

 

 

 

Portionen passer til en 1/1 GN eller to mindre bradepander. Hvis der bages i bradepander i almindelig ovn, afpasses bagetiden efter formens størrelse. Stik evt. Midt i kagen med en strikkepind efter 25 min. bagetid. Hvis der sidder kagedej på strikkepinden, bages kagen videre.

 

 

 

 

400 g helæg eller 7 hele æg

450 g sukker

50 g vanillesukker eller korn fra en stang vanille

500 g hvedemel

60 g bagepulver

350 g flydende magarine eller smeltet smør

3,5 dl mælk

75 g frysetørret frugt (hindbær, blåbær e.l.)

800 g pebernødder

 

Fremgangsmåde:

Pisk æg, sukker og vanille lyst og luftigt. Knus pebernødderne til lidt mindre stykker. Sigt mel i og bland bagepulver, frysetørret frugt og pebernødderne i. Vend forsigtigt rundt og tilsæt mælk og magarine/smør.

 

Fyld i smurt GN eller bradepander og bag ved 185 grader i ca. 25 min.

Kagen kan evt. påføres et tyndt lag marengs af 6 æggehvider og 350 g sukker. Bag i ca. 15 min. Påfør marengsmassen efter ca. 15 min. Skru ovnen ned til 175 grader, når der lægges marengs på og hold øje med, at den ikke bliver brun. 

Nyd kagen nybagt - velbekomme. :)  

 

03. Feb 2016

Fejring: Vi når nu ud med mad til 100 organisationer

fødevareBanken kan fejre at have rundet organisation nr. 100, som modtager faste forsyninger af overskudsmad.

 

Med den officielle ruteåbning til Viborg kunne fødevareBanken i januar føje fire nye sociale organisationer til sit netværk af blandt andet væresteder, krisecentre og herberger, som modtager friske overskudsfødevarer fra organisationen. Det betyder, at fødevareBanken nu kan fejre at levere mad til 100 organisationer hver eneste uge i en række danske byer.

 

For fødevareBanken er det en milepæl, som  ifølge fødevareBankens direktør Karen Inger Thorsen viser, hvilken positiv udvikling organisationen har oplevet på ganske kort tid, og hvor stor opbakning der er til fødevareBankens tilbud blandt de sociale organisationer rundt om i landet, som blandt andet tæller krisecentre for voldsramte familier, herberger og varmestuer for hjemløse, bosteder for udsatte unge, tilbud for folk i misbrug og sindslidende.


”Vi har flyttet os utroligt langt på ganske kort tid. Både geografisk og i antal af organisationer, som får mad fra fødevareBanken. Det er en fremgang, vi havde forventet over en periode på to år, som vi nu kan konstatere allerede efter ét år. Det er for mig et godt tegn på, at fødevareBanken leverer et godt og brugbart tilbud af overskudsfødevarer til de mange steder, som hjælper socialt udsatte,” fortæller direktør i fødevareBanken Karen Inger Thorsen.

 

Det er Viborg Krisecenter, som bliver organisation nummer 100, der fast hver uge får leveringer af de mange forskellige overskudsvarer fra fødevareBanken. Her fortæller leder Jane Lindhardt Madsen om, hvorfor krisecentret har valgt at bruge fødevareBanken: 

 

”Det sjovt at få varer fra fødevareBanken, for man ved aldrig, hvad bilen har med. Vi skal være kreative hver gang.  Det sætter gang i tankerne og køkkenet for at finde på nye retter. Vi vil også gerne være med til at bekæmpe madspild og endelig giver det også en bedre økonomi i køkkenet.”

 

fødevareBanken startede i København i 2009, men en stor økonomisk donation fra VELUX FONDEN har muliggjort, at fødevareBanken kan nå endnu bredere i ud i Danmark. I dag dækker fødevareBanken København- og Aarhusområdet samt byerne Taastrup, Roskilde, Randers, Silkeborg, Viborg, Vejle, Horsens, Skanderborg, Gjern, Hammel og Favrskov. 

29. Jan 2016

Nu får Viborgs udsatte glæde af fødevareBanken

 

fødevareBanken kommer til Viborg. 4 lokale sociale tilbud til udsatte borgere i Viborg er begyndt at samarbejde med organisationen om at modtage friske overskudsfødevarer. 

 

Det er både Viborg Krisecenter, der tilbyder beskyttelse og omsorg til voldsramte kvinder og deres børn, Kirkens Korshærs Varmestue, som yder omsorg for de dårligst stillede i samfundet samt Sind Fristedet, et fristed for mennesker med psykiske og sociale udfordringer samt Forsorgshjemmet Vibohøj, som får glæde af fødevareBanken.

 

fødevareBanken startede i København i 2009, men en stor økonomisk donation fra VELUX FONDEN har muliggjort, at fødevareBanken kan nå endnu bredere i ud i Danmark og dermed nu også kan komme til Viborg. 

 

Fødevarerne kan være alt fra grøntsager, mælkeprodukter, kolonialvarer og kød/fisk, som fødevareBanken modtager fra fødevarevirksomheder, der af forskellige grunde ikke kan sælge dem. Og i stedet for at smide dem ud vælger virksomhederne at donere dem til fødevareBanken. Varerne kan have buler i pakningen, en kort holdbarhed eller en forkert etiket, som gør dem uegnede til salg, men kvaliteten fejler ikke noget.

 

Hos Viborg Krisecenter glæder man sig over samarbejdet og det ugentlige besøg fra fødevareBankens ”rullende køleskab” – den kølebil, som sørger for leveringerne af friske overskudsvarer til krisecenteret.

”For det første er det sjovt at få varer fra fødevareBanken, for man ved aldrig, hvad bilen har med. Vi skal være kreative hver gang.  Det sætter gang i tankerne og køkkenet for at finde på nye retter,” fortæller leder af Viborg Krisecenter Jane Lindhardt Madsen og fortsætter: ”For det andet vil vi gerne være med til at bekæmpe madspild. Endelig giver det også en bedre økonomi i køkkenet,”

 

Udvidelsen til Viborg er en begivenhed, man har set frem til, fortæller fødevareBankens direktør Karen Inger Thorsen:

”Det er dejligt, at vi nu kan også kan dække Viborg og dermed kan endnu flere sociale organisationer i Jylland få glæde af fødevareBanken. Vi mærker en rigtig varm opbakning til, at vi kommer til byen, og vi ved, at de lokale organisationer gør en masse for at hjælpe udsatte borgere. Nu kan vi også hjælpe dem med gode overskudsfødevarer. Det er med til både at nedbringe madspild og gøre en social forskel.” 

 

fødevareBanken samarbejder med 4 organisationer for socialt udsatte i Viborg: Viborg Krisecenter, Kirkens Korshærs Varmestue, Sind Fristedet og Forsorgshjemmet Vibohøj.

 


Flere nyheder...


European Federation of Foodbanks

© fødevareBanken 2016

|

(+45) 31 21 00 29

|

info@foedevarebanken.dk | Sitemap

Design by Robert Gutke



kontrolrapport